Esittely
Sovelletun kurssit sisältävät kuvataiteeseen ja muotoiluun (design) liittyviä kokonaisuuksia. Toteutustekniikat vaihtelevat perinteisestä kokeilevaan ja näiden ennakkoluulottomaan yhdistelyyn. Perinteisemmät piirtämis- ja maalaustekniikat sisältyvät kursseihin luonnostelun ja suunnittelun välineinä sekä joihinkin kursseihin pääasiallisina työmenetelminä.

Painomenetelmien kursseilla opiskellaan mm. seuraavia tekniikoita: kohopaino, reliefipaino ja monotypia papereille sekä leimasinpaino ja silkkipaino/serigrafia kankaalle.

Kirjansidonnan kurssilla tutustutaan kirjan tekemisen ohella taiteilijakirjan ideaan sekä kirjaan taideteoksen materiaalina.

Kolmiulotteista työskentelyä opiskellaan hyödyntämällä kokeilevia materiaaleja ja tekniikoita tilateoksessa tai veistoksessa.

Huopakurssilla opitaan huovutusta sekä toteutetaan käyttötuote tai tekstiiliteos huopamateriaalista tai huovuttaen.

Muotoiluun/designiin perehdytään esinesuunnittelun, sisustuksen tai vaatetus- ja muotisuunnitteluun liittyvien teemojen kautta. Kurssilla voidaan toteuttaa suunnittelutyö tai vaihtoehtoisesti pienoismalli, kolmiulotteinen prototyyppi tai valmis tuote.

Taiteellista työprosessia dokumentoidaan portfolioon, johon kootaan koko pitkän taideaineen opiskelun ajan mm. työohjeita, luonnoksia ja ideointia.
Kurssitöitä esitellään oman portfolion lisäksi mm. oppilastyönäyttelyissä.


Tavoitteena on opiskelijan luovuuden, oman ilmaisun ja teknisen osaamisen kehittämisen ohella monipuolistaa näkemystä kuvataiteen osa-alueista ja muotoilusta.

Päättötyönäyttelystä: huovutettu tiikerintalja, Annu L